Patlıcan kerizi

02Mar10

Dünden beri canım nasıl patlıcan çekiyor, ama nasıl! Patlıcan olsun, kıymalı olsun, yanında patatesler olsun, üzerinde yeşil acı sivri biberler olsun istiyorum. Hemen google’a “patlıcan kebap patates kıyma” diye sordum, üzmedi, 3. url olarak beni aşağıdaki tarife sevk etti. Henüz yapmaya başlamadım ama okurken kendimden geçtim bile sanırım. Çok harika olacağı ümitleri ile birazdan mutfağın yolunu tutacağım. Tabii, yaptıktan sonra yorumlarım ve fotoğraflar da burada olacak.

Evet, işte o tarif

[via: http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2005/03/patlcan_musakka.html]

dün akşam eve erken gelince Yasemin’in forumda verdiği tarife göre patlıcan musakka yaptım.  ben kıymayı azaltıp 300gr kadar kullandım.  sebzeleri mısır özü yağında kızartıp hepsini tel süzgeçte iyice süzdürdüm.  fırında da 15 dakikada pişirdim.  çok lezzetli bir yemek oldu. tarif için teşekkürler Yasemin!

patlıcan musakka

  • 500 gr kıyma (300 gr yağsız dana kıyma kullanıldı)
  • 4-5 Patlıcan (3 iri patlıcan kullanıldı)
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak (3 diş sarımsak, vay!)
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 kaşık salca
  • sıvıyağ (kızartmalara ayçiçek, kavrulanlara zeytin yağı, fırına verirlken ise tereyağ kullanıldı)

hazırlanması:

  1. patlıcanları ve patatesleri büyük küpler şeklinde doğrayın. patlıcanları tuzlu suda 10-15 dakika bekletin. bu arada patatesleri kızartın. patlıcanların suyunu süzüp kızartın. kızarttıktan sonra tel süzgeçte yağının süzülmesini sağlayın. hepsini bir fırın kabına alın.
  2. bir tavada sırayla soğanı, dövülmüş sarımsağı, doğranmış biberleri kavurun. (biberleri kavurmadım, fırına verirken üzerine dizdim.) kıymayı ekleyip pişene kadar kavurun ve küp küp doğranmış domatesi (magic bulletla püre yapılmışı vardı burada) ekleyip biraz çevirin. salça, tuz, pulbiber, bir çay bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. altını kapatıp karışımı patlıcanların ve patateslerin üzerine dökün.
  3. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
Advertisements


No Responses Yet to “Patlıcan kerizi”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: