Sürprizli Mukao

18Aug10

Evet, adını itina ile uydurdum, çok da beğendim. Kısa sürede yapılan ve görüntüsü ile etkileyen bir tatlı yapmak isterseniz birebir. Aşağı yukarı maksimum yarım saatte bitiveriyor.

Nedir peki bu Mukao: muzlu ve kakaolu pudingle yapılan bir tatlıcık.

Peki, nasıl mı yapacağız? İşte böyle!

Sürprizli Mukao

Malzemeler

– 1 paket çikolatalı puding
– 1 paket muzlu puding
– 1 paket krem şanti
– 5-6 adet çikolatalı bisküvi
– 1 muz
– 1 paket Eti Sticks Çikolata


Yapma hali

– Krem şantiyi tarifine göre çırpın ve soğuması için buz dolabına koyun.
– Bisküvileri krem şanti ile karıştırın ama azıcık krem şanti ayırın süsleme için.
– Önce muzlu pudingi pişirin. İyice koyulaşsın ve pişirirken hep karıştırmaya çalışın; başında dikilmek çok yorucu olsa da topak topak olmaması ve dibinin tutmaması lazım.
– Kaplara önce krem şantilli bisküvili karışımdan azar azar topaklar halinde koyun, yanlarına birer dilim muz ekleyin. Üzerine kabın 3/4’üne gelecek kadar muzlu pudingi dökün.
– Çikolatalı pudingi pişirin. Kapların üzerlerine muzlu kısmı örtmeye çalışarak dökün, örtülmeyebilirler, rahat olun.
– Azıcık soğuduktan sonra çikolata sticks, muz ve kalan şanti ile süsleyin. Buz dolabına soğumaya koyun.

İşte bu kadar!

Advertisements


No Responses Yet to “Sürprizli Mukao”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: